Malini är en singer/songwriter från det vackraste av Värmlandsskogen, utanför Arvika. Hon skriver i huvudsak personliga och hjärtnära texter på svenska och hennes musik kategoriseras till pop/vis-genren. Hon inspireras av livshistorier och Lars Winnerbäck. Genom barndomen provade hon på olika instrument, såsom piano, flöjter och valthorn, men idag är det bara hon, pennan och gitarren.

”Att få vandra omkring i Malinis vackra musiklandskap är en ynnest. Med ett språk som porlar friskt, målar hon med imponerande lätthet upp bilder av såväl livets ljus som skuggor. Malini lever, andas, ÄR sin musik.” //Christopher Börjars, musiker och producent

Hennes första EP ”Tears”, gjorde hon 2006. På den tiden sjöng hon även i ett mindre synthpop-projekt tillsammans med Petterkatt. Tillsammans gjorde de flera låtar som blev populära lokalt.

2009/2010 spenderade Malini på Ingesunds folkhögskola, där hon gick linjen singer/songwriter och utvecklade sig själv som artist.

Hon gav ut EP:n ”Tid” 2010 och kom på en tredjeplats i region Värmlands Svensktoppen Nästa samma år med låten ”Du har aldrig sett mig gråta”.

”Jag är en ordkonstnär. En kvinna. En syster. En vän. En matte. En dotter. En socialpedagog. En drömmare. En människa. En månstråle… Jag har fötterna på jorden men huvudet i himlen. Jag tror på människor, djur, kaffe och musik…” //Malini

Hon kommer från början från en liten by som heter Häljeboda, som hon skrev en låt om och gav ut på singel, 2013.

År 2014 var det dags för Svensktoppen Nästa igen. Den här gången med låten ”När oskulden lagt sig”. Även denna gång slutade hon på finalplats i Värmland.

Nu är hon aktuell med sitt första album, ”Hjärtverk”, som precis som ”Tid” är inspelad hos Studio Ladan på Alnön i Sundsvall.

”Malini är i mitt tycke en artist med fantastiska och unika texter som berör och låter lyssnaren ta del av hennes livshistorier. Det har varit en fröjd att producera och arrangera dessa musikaliska verk då Malini alltid är lyhörd och öppen för nya inslag. Tack för allt örongodis Malini!” //Fredrik Wiklander, producent, Studio Ladan